Vår andre treningskamp er gjennomført mot Roterud. Vi visste dette var mye tøffere motstand enn forrige kamp. Da dette laget vant suverent 2divisjon i 2006 klassa i fjor.

Vi hadde fokus område i dag på frispilling med bevegelse fremover, dybde og bredde fra A2 til A3 (D.v.s midten av bana og fremover.) Dette syns jeg vi får til veldig bra i perioder. Vi spiller frem i banen, så støtte før vi slår fremover igjen enten til kant eller i bakrom. Vi klarer også å spille inn i banen og vri spillet ved crossere eller i motsatt bakrom. Flere ganger i dag hadde vi lærebokspill. Vi kommer til flere sjanser på grunn av dette spillet, å med mere øvelse på dette får vi det til enda bedre fremover. Eneste jeg savner på er at vi er litt mer på hugget fremover, vi blir liggende et par meter for langt ned for linja til motstanderen og da blir veien frem litt for lang. Men ser vi på fokus området vårt er det mer enn godkjent i dag, vi får til det vi øver på.

Tar vi kampen generelt så er det flere ting vi kan jobbe med, selv om vi eier store deler av kampen så er vi tilbake til snill pike syndromet, vi er altfor ofte for veike og tafatte i duellene, vi blir løpende mye ved siden av og tørr ikke presse/gå i duellen. En annen ting vi kan endre på og som vi snakket om før kamp i dag er at det i forrige kamp vi hadde ble det for stort rom mellom forsvarleddet og midtbaneleddet vårt. Det skjedde flere ganger i dag også, Det blir for store rom slik at motstanderen kan plukke baller og slå bak vårt forsvarledd og trykke oss bakover. Heldigvis klarte vi å rydde opp de fleste gangene i dag. Det var vel 2-2 målet som kom av den feilen.

Kampen kan vi vel si at vi styrte store deler av, selv om vi manglet intensitet i presset og duellene vi pleier ha. Sjanser kommer vi til og det blir litt kork inne i feltet. Det bekymrer meg ikke at vi ikke scorer flere enn 2, så lenge vi kommer til sjansene. Så alt i alt en god gjennomført kamp og de tingene vi "manglet/feilet" på i dag , har vi fått til før og det kan vi jobbe med og få frem igjen. Så nå ser vi frem til gode treninger og retter snuta fremover. Det er alltid noe å jobbe med å vi skal utvikle oss enda mer fremover, vi ser at vi de planene vi jobber etter klarer vi å få ut i praksis, så den dagen alt sitter kommer det til å bli kjempe moro.

Jan Erik Steinslien, trener J17.