Sør Cup har utviklet seg til å bli en av Skandinavias største og beste årlige fotballturneringer for barn og ungdom. I år tok fem Faaberg-lag turen til Kristiansand og Vennesla hvor de, med et unntak av høljregn mandag formiddag, fikk oppleve en skikkelig godværs-turnering. 

 

Faaberg Gutter 13 spilte 9'er og møtte Stord, Bryne og Randesund i sin pulje. Bryne er en gammel storhet de fleste har hørt om, klubben hvor Jan Madsen ble Norgesmester i 1987 og som Faaberg slo 1-0 på hjemmebane i 2. divisjon avdeling A i 1990. Seier mot Bryne ble det også for Faabergs gutter 13 i Sør Cup. Hele 4-0. I sin andre kamp vant Faaberg 2-0 mot Randesund før de møtte overmakten mot Stord og gikk på et 1-9 tap. Det ga andre plass på puljetabellen og A-sluttspill. 

I 1/16-finalen vant Faaberg 1-0 mot Gimletroll og var klar for 1/8-finale mot FK Fyllingsdalen. Der ble laget fra Bergen for sterke og vant til slutt 3-0. Meget hederlig turnering av Faaberg G13!

 

Faaberg Jenter 13 spilte også 9'er og havnet i pulje C med lag som Vindbjart FK, Drammens BK og, i likhet med guttene, møtte de laget bak familien Braut Håland, nemlig Bryne Fotball. Jentene fra Faaberg havnet i en tøff gruppe og gikk på to knepne 1-0 tap mot Vinbjart FK og Drammen BK i de to første oppgjørene. Mot førstelaget til Brynes J13 måtte de se seg slått med 3-0. Der endte turneringen for jentene på banen, men på sidelinjen bidro de som støttespillere for sine klubbvenner slik Faaberg ble berømmet for under turneringen! 

 

Faaberg Jenter 14 spilte 11'er fotball i en serie med åtte lag. Staal Jørpeland IL, Stord Fotball, Runar IL, Kvernbit IL, Frøya/Lyngbø og Sædalen IL/Fana. Første kamp mot Staal Jørpeland IL ble et målrikt drama som endte med 3-5 tap. Mange scoringer ble det også i neste kamp mot Stord Fotball med 4-2 seier til laget fra Sunnhordaland. Da tok Faaberg-jentene tak og snudde på flisa. Mot Frøya/Lyngbø banket jentene inn 5 mål, vant 2-5 og hadde spilt seg i cup-form. Den holdt de på videre mot Runar IL fra Sandefjord og fikk med seg turneringens første uavgjort 2-2. I siste seriekampen spilte Faaberg 1-1 mot Kvernbit IL fra Meland kommune. Disse to lagene stod til slutt med lik poengsum (5 p.) i kampen om den siste semifinaleplassen i A-sluttspillet. Den plassen tok Kvernland på ett måls bedre målforskjell. Det betydde imidlertid finale i B-sluttspillet for Faaberg!

Den beste kampen i seriespillet hadde Faabergjentene mot Frøya/Lyngbø, og nettopp det laget stod også på motsatt halvdel i B-finalen. Faaberg Jenter 13 viste sitt aller beste igjen og kunne løfte trofeet som vinner av B-sluttspillet i Sør Cup 2022! 

Faaberg J17 deltok i Sør Cup i klassen J16 og spilte 11'er. Jentene spilte en spennende turnering, og tok til slutt 4. plassen i A-sluttspillet. Veien dit gikk gjennom seriespill over fem kamper, og hvor de fire øverste gikk til seminfinaler til A-sluttspillet. Faabergs jenter endte seriespeillet på 3. plass etter følgende kamprekke:

Faaberg - Frogner 1-4
Faaberg - Donn FK 3-0
Ullern/Fossum/Ready1 - Faaberg 5-0
Arna-Bjørnar - Faaberg 0-1
Uller/Fossum/Ready2 - Faaberg 0-1

I seminfinalen møtte jentene Sørumslaget Frogner i Sparebanken Sør Arena. Trener Jan Erik Steinslien forteller at turneringens høydepunkt var da nesten hele Faaberg-familien sang "Møt meg på Fåberg" på tribunen. 

-Det ga frysninger! sier Steinslien og legger til at klubben gjorde seg positivt bemerket i Sør Cup og fikk masse skryt for den positive måten klubben framstod på denne uken.
-Alle lagene våre har også møtt veldig god motstand og nivået har vært jevnt høyere enn vi møter i de hjemlige seriene! 

I semifinalen ble motstanden hakket for tøff for Faaberg-jentene og Frogner tok seieren med 3-0. Faaberg gikk dermed til bronsefinalen hvor de møtte andrelaget til Ullern/Fossum/Ready. Det ble en jevn kamp som måtte avgjøres på straffespark hvor Oslo-laget tok siste stikk. 

Faaberg-jentene endte dermed på en fin-fin 4. plass i A-sluttspillet for Jenter 16. 

Faaberg G19 kjempet mot 11 andre lag fordelt på tre puljer i den eldste klassen i turneringen. Guttene gikk på et 1-3 tap mot Kristiansandslaget Våg FK i første kamp, og en smell på 6-1 mot østfoldingene fra Kvik Halden i den andre. A-sluttspill var med det utenfor rekkevidde før siste kamp mot Gimletroll IK, også de fra Kristiansand. For å sikre en direkte semifinaleplass i B-sluttspillet måtte trollene fra Gimlekollen slås og den grep Faaberg-guttene og scoret tre mål mot Gimletrolls ene. 

I semifinalen i B-sluttspillet møtte Faaberg Fiskum IL fra Øvre Eiker og vant den kampen 2-0. I finalen møtte de Toriridal og hentet endelig hjem finaleseieren med 1-0 seier - ikke minst takket være to strafferedninger av Christian Sveen! 

Vi gratulerer alle spillere og lag med en vel gjennomført turnering som gode ambassadører for Faaberg Fotball på det glade sørlandet! Vi avslutter med et sitat fra J17-trener Steinslien:

  • Det viktigste er at vi har gjort oss positivt bemerket og satt Faaberg på kartet med å heie på hverandre!

 

(Redigert 4.7.22 18:44, rettet navn på motstander G19 i finalen)