Vi starter med å spole tilbake til Januar. Jan Rune Teigen tok på seg nok et år som hovedtrener for A-laget og med seg i trenerteamet tok han med seg Sindre Bjerkli som spillende assistenttrener, og Tomas Varpestuen som spillende keepertrener.

I Faaberg er vi opptatte av at laget skal bygges rundt lokale spillere og at dette er veien å gå, både økonomisk, men også sportslig.

Fra Januar til Februar valgte laget å kjøre egentrening og skadeforebyggende, da vi i hele 2021 sesongen slet med masse skader, og sesongen ikke gikk som ønsket.

Første fotballøkt var derfor ikke før februar, med første treningskamp allerede uka etter.

Trenerteamet jobbet godt med å få på plass spillere i den perioden, og mange av gutta som hadde vært med tidligere var også klare for 2022. I tillegg hadde de også fått hentet inn flere nye spillere som kunne være med å løfte gruppa, både på trening og i kamper.

Fra februar til april så gikk A-laget gjennom en vinterserie som bestod av en del treningskamper. Kort oppsummert kan vi vel si at man så at gutta ikke var i «fotballform» og at stort sett de fleste treningskampene var langt under det man burde forvente av denne spillergruppa. Det må igjen nevnes at fotballøktene ikke startet før i februar og at laget bar preg av skadesituasjonen fra året før. Flere aviser og tippeselskaper kom ut med sine tips om hvordan 4.divisjon Indre Østland kom til å ende, og Faaberg ble tippet på 13. plass av 14 lag.

I starten av april skjedde det mye på bare noen uker. Skadesituasjonen var plutselig noe helt annet, og man kunne stille mannsterke på treningsfeltet. Trenerteamet bestemte at det skulle arrangeres treningshelg på Jorekstad helga før serieåpning. Her ble det kjørt flere fellestreninger med fokus på det taktiske og hvordan laget skulle angripe de første kampene i serien. I tillegg hadde laget et fellesmøte hvor Teigen innledet noe sånt som dette:

«Uansett hvor drit det har gått i treningskampene, så er jeg ikke bekymret for at det samme skjer når serien starter neste helg».

Treningshelgen ble avsluttet dagen etter med 7-0 seier, dette var lagets første seier med unntak av kvalifiseringskampen til NM mot Reinsvoll hvor laget til slutt vant på straffer.

Serien startet med 7 poeng på de første 3 kampene med 0(!) mål imot, og lå etter vårsesongen på en 2/3 plass med heng på Ham-Kam på 1. plass. Andre halvdel av sesongen ble ganske lik som første, hvor laget i enkeltkamper spilte meget bra, men også hadde kamper hvor ikke alt stemte like godt. Til slutt endte sesongen på en 4. plass av 14 lag. Dette viser at det er stort potensial i spillergruppa, og Teigen fikk rett i sitt utsagn rett før seriestart.

Gratulerer til Ham-kam2 som soleklare vinnere, og lykke til i 3.divisjon neste år.

Til slutt ønsker jeg på vegne av hele A-laget å takke de få som møtte opp på kampene i år, og håper flere av dere som leser dette ønsker å ta turen til Jorekstad neste sesong, da blir det også lokaloppgjør mot Lillehammer, som må ta turen ned igjen fra 3.divisjon.

Velkommen skal du være. Heia Fåberg!!

 

SIndre Bjerkli, assistenttrener Faaberg Fotball Senior